TED zmir Koleji BİLİM TARİHİNE YOLCULUK

Ekim 2018

6. sınıf öğrencilerimiz bilime öncülük eden bilim insanlarının hayatlarına dair duydukları merakla bilim tarihine uzanan bir yolculuk yaptılar. Merak ettiler, sorular sordular ve bu sorulara cevaplar aradılar. Çıktıkları bu keyifli yolculukta insanlığın evreni ve doğayı algılayışında köklü değişimler yaratan pek çok isim ve onların birbirinden ilginç hikâyeleriyle karşılaştılar. Hazırlamış oldukları canlandırmalarla keşfettiği radyumun kurbanı olan Marie CURIE, madde ile enerji arasındaki bağı çözen EINSTEIN, yepyeni bir fizik kuran NEWTON, evreni ve doğayı matematikselleştiren GALILEI, Alexander Graham BELL, Nikola TESLA, Rosalind FRANKLIN, Rachel CARSON, Temple GRANDIN gibi birbirinden değerli ve bilim adına öncülük etmiş bilim insanlarını etkili canlandırma ve sunumlarıyla bizlere tanıttılar.