TED zmir Koleji DOKUNULABİLİR MATEMATİK SERGİSİ

Ekim 2018

TED Aliağa Koleji olarak, Dünya’nın ilk uygulamalı matematik müzesi olan Almanya’nın Giessen kentindeki Mathematikum adlı müzeden seçilmiş, 160’dan fazla parçayla oluşturulan, 1 buçuk milyon kişinin ziyaret ettiği “Dokunulabilir Matematik” sergisini ziyaret ettik. Matematiği 7’den 70'e “dokunarak” öğreten, Amerika'dan Güney Kore’ye dünyanın birçok ülkesini gezen “Dokunulabilir Matematik” sergisini okulumuz 6. ve 9. sınıf öğrencilerimiz ile gezdik. Sergi, matematiğin en soyut yanlarını duyularla algılanabilir şekilde ortaya koyuyor, ön bilgisi olmasa da tüm yaş grupları için matematiği anlaşılabilir kılıyor. Öğrencilerimiz, puzzle yaparak, köprüler kurarak, bulmaca çözerek, bilye yarışı izleyerek, sabun zarları oluşturarak ve bunları yaparken matematik ile uğraşarak büyük keyif aldılar.