TED zmir Koleji ULUSLARARASI MATEMATİK BAŞARIMIZ

Temmuz 2018

TED Aliağa Koleji' nin Ortaokul ve Lise öğrencileri bilgilerini dünya çapında tescillemeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye 1. Olan Lise Matematik takımımız MATED; bu yıl da iki takımla Türkiye 2. ve 3. lüğü elde etti. Ortaokul Matematik takımımız MATED-Young ise Türkiye 9. su olarak “Honorable Mentions” ödülünü kazandı. 2003 yılından beri The Mathematical Association of America ve AwesomeMath adlı öğrenme platformu tarafından tüm Dünya’da eş zamanlı ve online olarak düzenlenen ve on binlerce öğrencinin yarıştığı, Purple Comet Math Meet yarışmasına 59 ülkeden 3196 okul takımını katıldı. Bize bu gururu yaşatan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Tebrikler KOLEJLİLER! TED’li olmak ayrıcalıktır.