TED zmir Koleji ERASMUS+ İNGİLTERE OKUL ZİYARETİMİZ GERÇEKLEŞTİ,

Temmuz 2018

ERASMUS + “Achieving Together” adlı projemiz kapsamında Ortaokul ve Lise öğrencilerimizden oluşan İngiltere’ye giden grubumuzun bir hafta süren okul ziyareti tamamlanmıştır. Bir hafta süresince tüm ortak ülkelerden gelen öğrenciler tanışma ve ortak ülkelerin dilinde selamlaşma ,birlikte şarkılar söyleme,okulun bölümlerini gezme,gurup çalışmaları ve tüm öğrencilerin kendi guruplarına uzun uzun kendilerini ifade etme etkinlikleri ve sınıf ziyaretleri gerçekleştirmişlerdir.Teması ‘’İş Dünyası’’ olan hafta süresince öğrenciler farklı iş kollarını tanıma ve ziyaret etme,fırsatı bulmuştur.Okul atölyelerinde El Sanatları,Ritm atölyelerine katılmışlardır.Hafta süresince Avon Tyrell da konaklayan öğrenciler her akşam farklı bir etkinlik ile günü sonlandırmışlardır.Jonglörlük,Hikaye anlatımları,kutu oyunları bunlardan birkaçıdır.Final günü tüm hafta boyunca yapılan çalışmalar sergilenmiş,poster çalışmaları yapılmış ve tüm ülkelerin öğrencileri kendi dilinde bir şarkı ve dans ile okul öğrencileri ve velilerine unutulmaz anlar yaşatmışlardır.Okulumuz öğrencileri ‘’Atatürk Çocukları’’ marşını keman eşliğinde seslendirmiş ve ‘Damat Halayı’ ile tüm öğrenci,öğretmen ve velileri sahneye alarak coşkulu anlar yaşatmışlardır.Ülkemize ait yiyecek ve biblolardan oluşan ürünleri sergileyerek, elde edilen geliri proje kapsamında desteklenecek kuruma vermişlerdir.
Hafta süresince katıldıkları etkinliklerin yer aldığı gazete hazırlandığında gazetede Fazıl Say ve Aziz Sancar’ın yer alması hepimizi bir kez daha gururlandırmıştır.
Ev sahibi okul tarafından planlanan kültürel geziler kapsamında ise Stonehenge,Londra,Bournemouth gezilerine katılmışlardır.
Okulumuzu ve ülkemizi en mükemmel şekilde temsil eden öğrencilerimize,öğretmenlerimize ve her zaman yanımızda olan velilerimize ve Vakfımıza teşekkür ederiz.

FOTOĞRAFLAR ;